Почувства ли се силен за деня,
когато и заби шамар в лицето
и текна кръв от вишневата и уста,
която тя избърса от пердето?
Усещаш ли благо господство
впил във врата и ръцете?
Изпитваш ли ти задоволство
когато и мачкаш сърцето?
Спокойно спиш ли през ноща
до стенеща от болка снага?
Гризе ли те поне за малко съвестта,
че всяка вечер полужива ляга?
Харесва ли ти, че затвори
всичките и светли пътища
и като главорез жесток пороби
нейните надежди за красиво бъдеще?
Прости ли си, за сетния и дъх,
на нежното и влюбено момиче,
което заплати с проляна кръв
защото те обичаше?
© Бисерка Тодорова Все права защищены