Босичко, стъпило в пясък-жарава,
на петички завърта се Лятото,
бризът разрошен е, устни издува
към рокли - закачка за фотото.
Дъга седемцветна разпуска коси
и трапчинково смигва към златото.
То махва за поздрав и благодари
за птичите трели на ятото.
Кайсиево-вкусно и огнен оранж
в душата ще палят пак спомени -
за пяна-море, сладоледи на плаж,
за лъчите - горещи и сърмени.
Усмихнато смигне ли на утринта,
наметнало хладна премяна,
ще крачи със нея към есента -
щастливо от спомени, мило, засмяно.
© Петя Кръстева Все права защищены
Сладко и ароматно лято!
Браво, Петинка!