Как да пристигна в съня ти?
Все закъснява трамваят.
С тиква, дали да опитам?
Никакъв начин не зная.
Хайде, кажи, прошепни ми,
малко вълшебство, магия...
Как сред милиарди заспали,
точно твоя сън да открия?
Някакъв знак остави ми –
шапка, сапун или цвете...
Или там, зад прозореца,
в скришното,
запали си сърцето – да свети!
© Георги Стоянов Все права защищены