Мисля си значи...
с едничка заплата
как да изхраня
семейство, горката.
Апартаментът -
две стаи за всички.
Тераса с кафезче
весели птички.
Като си нямам
от реституция,
пък и кураж
за проституция?
Махам кафеза.
Отляво съседа
с мене орташки
прасенце ще гледа.
А с този,
който е вдясно,
пилци да храним
сме си на ясно.
Махам цветята -
фикус, мушката.
Озеленявам
с лука и домата.
Нищо чудно
на шести етаж
колата да сместя.
Нямам гараж.
Виждаш ли? Трябва
да се излиза
някак, но с чест
от тежката криза.
© Харита Колева Все права защищены