7 февр. 2012 г., 23:16

Как се рисува око 

  Поэзия
1035 0 0

Нарисувай зеница
с овал от мечти.
И пътища после
навън нарисувай...
С контур от загадка
ги обгради.
Със бялото слей го
и с цвят развълнувай.
Прекъсната елипса
после сложи
и спомени истински
вграждай във нея.
Във бръчици вплитай
и грях, и вини,
а после човешкия тен
нарисувай.
Крилото на птица
назаем вземи,
потрепващи
мигове в полет
рисувай.
В жаравата огън
сега разпали -
живота в окото без
страх нарисувай.

© Елисавета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??