Бургас е моя град-
за радост и тъга.
И аз съм негов брат
от детство до сега.
Четях във този град
Недялко Йорданов.
И аз във пек и хлад
живях в стиха му нов.
И той запали в мен
за писане мерак.
И тъй до днешен ден
не сгъвам даже крак.
И чел съм стиховè
от на поети бол.
И нямам страхове
да съм и бос, и гол.
С куплети след куплет
изпълвам аз листà.
Да кажа: съм поет,
не ми е на уста.
И след като събрах
пИсаното с труд и пот,
тогава чак разбрах:
поет се учи цял живот.
© Никола Апостолов Все права защищены