Какво бих могъл да ти дам?
Ти си млада и хубава, стилна.
Аз - набръчкан, прегърбен и сам,
дълго брулен от бурите силни.
Ти си цвете сред росна трева,
ти си извор, вълшебно ухаещ.
Аз - загниваща горска върба
и във огъня гаснещо-тлеещ.
В тебе има букет от мечти,
в тебе има и огън и плам.
Ти си слънце сред рой от звезди.
Какво бих могъл да ти дам?...
© Найден Найденов Все права защищены