Веднъж зададоха ми
въпрос един
беше малък, скромен и красив
"Какво е добротата и къде живее тя"?
Бях малка не разбирах,
но отговора скалъпих на мига
отговорих бързо, кратко
незначително дори.
Тогава казах
"Добротата е душата
на малкото дете.
В сърцето малко детско
се разкрива тя
зло не мисли
и не може да го
разпознае."
Мислих отговора си
за грешен,
но правилен оказа се дори
и радостта в хорските очи видях.
© Еленка Гишина Все права защищены