Какво е животът?
Две спирали преплетени.
Хора с борба за надмощие, власт и грешна наслада.
Хора без вяра, без прошка, без състрадание.
Хора с завист, злоба към ближния.
Хора бездушни, загубили чест и достойнство.
Хора, потъпкали всеки изпречил на пътя им.
Хора алчни, безкористни, сребролюбци.
Хора пиявици, които се впиват в жертвата.
Хора, които си слагат сами ореола.
Хора, влюбени в себе си, загубили реална представа,
след време летят над звездите, забравили вече къде е земята.
Други решават път на мравка да сторят.
Притаили дъх, искат мир по земята.
Без бедност, без страх и насилие.
В безпътното време, остава им вярата.
А дойде ли болката, бягат от нея,
градят пясъчни кули под нейните облаци.
Мечтатели в розово, така се наричат.
Протягящи длани към слънцето с топли надежди, се молят на бог,
за красив живот, обсипан с взаимна обич и бизгрижни дни.
Това е сентенцията на живота.
Две спирали преплетени. Избери от коя да си ти!!!
©
© Силвия Димитрова Все права защищены