Какво е любовта
Запитах хората какво е любовта,
а те ме сметнаха за луда.
Едните казаха - това е секс,
а други - най-голямата заблуда.
За философите е тема за диспут,
в пуберитета - тема за копнежи,
практиците я смятат за абсурд,
но повод е за хиляди стремежи.
За нея тръгвали са на война,
за нея са изгубвали живота си,
възпяват я във песни по света
и вдъхновителка е тя за творчество.
Аз искам да ви кажа за една любов,
за тази, дадена от Бог на хората,
тъй съвършена и бичувана до кръв,
изстрадана, охулена, дори разпъната.
Днес всички чували са за Христос,
но знаем ли за любовта Му?
Вълнува ли ни вечния въпрос -
какъв е смисъла в живота Му?
Аз знам - това е любовта,
написана с огромни букви,
пожертвала се на Голгота за света
да ни спаси, живота да откупи.
И моля ви, кажете ми сега,
друг пример за любов такава,
аз знам, че няма, затова
тя съвършена си остава.
И, Господи, сега благодаря
за тази жертва толкова голяма,
да бъда с Теб във вечността,
надежда по-голяма нямам!
© Мария Борисова Все права защищены