Да ви кажа ли
какво е любовта?
Това е когато
опъната струна
раздира самотна душа
и стопля едната страна –
отляво, където
трогва се трудно
по детски сърцето.
И всичко се пръсва!
Цъфти огън!
Земята разтърсва
един миг любовен
и вратата затръшва
на всички невери,
лъчите пропуска
през заключени двери
на една самотна душа
и гръмко възкръсва
в ядрото ù
любовта.
Кара те да постоиш
на колене
с взор към ефира...
Това е любов –
вътре в мене.
© Георги Бъчваров Все права защищены