Какво е любовта?
Твоите верни очи ли са това?
Не е ли плитката бабина в раклата?
Не е ли тихата твоя сълза?
Или, може би, е болката насън?
Или движението навън?
Пътят към Бога или
на кристалните чаши приятният звън?
Не е ли блестналата капка роса?
Пръсти преплетени ръка във ръка?
Как мислите, приятели мои,
Раждането или Смъртта?
© Красимир Дяков Все права защищены
Браво!