Какво съм аз?
Вятър, реещ се в простора,
слънце, греещо навсякъде?
Проливен дъжд, сълза гореща?
Поглед сляп, усмивка нежна?
Птица с невидими крила, литнала високо
или мравка, паднала до ниско?
Мираж лъжовен, но и истински?
Сянката на мрака или изгрев на деня?
Чувство, тръгнало на лов?
Мисъл, чакаща за нечий зов?
Мечта, пълна с копнеж?
.......
А може би просто човек!
Изграден от света и себе си
и с помощ от живота!
© Деси Все права защищены