16 окт. 2011 г., 12:12

Каквото и да става 

  Поэзия » Другая
1032 0 8

"И много красивото написано ще има кой да отрече. Но ти пиши, каквото и да става." ivanna4ev

И много да изпишеш - няма смисъл.
Човек се е научил да забравя,
каквото го е спряло върху листа.
Но ти пиши. Каквото и да става.

И много да говориш - ще изчезне
сред хорското безмълвие и врява.
Спасение са думите. И бездна.
Но говори. Каквото и да става.

И много да си мислил - полза няма -
не всичко само с разум се решава.
Ала сърцето е наивно и се мами,
та...помисли. Каквото и да става.

И много да си вярвал - ще те лъжат,
дори да те ласкаят с чест и слава.
Към раните ти тръни да превържат,
ти вярвай пак. Каквото и да става.

И много да обичаш - ще нагарча,
че всяка сладост с времето презрява.
Но ти обичай - въпреки, макар че -
със всеки дъх. Каквото и да става.

© Христина Мачикян Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??