Какъв сюрприз? Съдбата, знай, не пита.
На бал съм, даден от самия крал.
Мираж е да съм в неговата свита,
в прованс до вчера просто съм живял.
На чара си ще взема да заложа,
ще пиеш колкото ти понесеш.
След две-три питиета, мили боже,
дано не се превърна само в леш.
На дами да насмигвам ми отива,
облегнат на колона от гранит.
Но планът май е грешен, стъпва криво...
От някой мускетар ще бъда бит.
© Асенчо Грудев Все права защищены