Упойващ, този бряг ухае
на скална гордост и треви.
Витае нещо тук, витае,
но как ли да се улови?
Магии от небето баят,
делфини вятърът брои.
Притихнал в пещери, безкраят
копнее да се умори.
Китари бирено окайват
неслучена любовна шемет.
И всичко този бряг ти дава -
ако отказваш да го вземеш.
© Александър Белчев Все права защищены