Камъните
Камъкът предмет и символ е и реалност висша.
Представител на боговете е, реалност техна.
Впечатляващо-красиво е човек когато види в разходката своя грамаден камък ил скала огромна, неподемна!
Енергия и качества съдържат се в камъка тоз
А къмъните малки същото съдържат - пак на боговете те предмети са - с чувства скрити и енергия.
В градината на Лесничея камък Велес си има.
Чур - бог-охранител, Сварог и други.
Какво благословение е това - когато Лесничея тича бос - към тях да гледа, да си спомня и да мисли.
Благословение е в страна като Бг да се живее.
Където камъни от и до в изобилие има.
Разходката твоя двойно значение придобива, ако камъните не забравяш.
В ръцете дръж, на човек, животно, идея можеш да ги наречеш.
И както кофата с вода се пълни, да пълниш ги с енергия и свои мисли.
Да се ходи на разходка на книга четене е равно.
Пространствата, пътеките, и камъните-камъчета съдържат за душата хлеб.
Идеи, вдъхновение - без съмнение.
Творци ще ни направят камъните ден един прекрасен!
Боговете в камъни живеят пребивават вечно.
Красива е на камъните вечността.
Човекът в Нав е - във света невидим, а на неговия камък седят ил гледат син и внук!
Талисман за поколенията е станал вече той.
Ако вземе камък във ръката си човек,
Опитно ще разбере за какво се тук говори.
Ще се роди за него увереност, стабилност, твърдост - миг неповторим един.
Ще разбере че има тук вълшебна простота.
Най-достъпно нещо и с такава ценност!
Камъкът!
На земята майка той принадлежи.
На Прометей, на Один - боговете приковани утешение е била скалата.
И от камък е роден Даждбог - слънчевият бог славянски.
От русалката Роси и мятащият мълнии баща Перун.
На хората руски божествени (гои) е предък Той!
Да прославяме боговете чрез камъните може-трябва.
Да дойде човек до съзнанието това - камъка да оцени - това за щастие е шанс!
Камъни, дървета и треви помощници реални са.
Въздуха, водата и земята, сияещото слънце.
Камъкът нагрява се и топлина отдава.
Прохлада - в горещини дарява.
На Природата майка - слава!
На боговете - камъни.
На простото от камъните щастие.
Което земна е пътека за дела небесни!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Все права защищены