Станах днеска капитан
на кораб бърз, голям,
имам даже екипаж –
Иван от петия етаж.
От коритото на двора
си направихме фрегата,
от чаршафа на простoра
ний опънахме платната.
Нямаме си океан,
но с бинокъла голям
виждаме във кръгозора
дивни брегове и хора.
Аз съм важен капитан,
с шапка и мустак
и зад руля строг стоя,
прав аз курса ни държа.
А пък юнгата Иван
със един компас, засмян,
гледа, дава ми насоки,
да не губим ний посоки.
© Ивета Все права защищены