КАПКА
Сълза да съм във твоите очи -
да плъзна по страните ти солени.
Докоснал устните или почти,
от твоя дъх да изгоря нетленен.
Искам да съм капка летен дъжд,
тялото ти да обгърна в шемет
и намерил нежна гънка, изведнъж
да застина в твоя свят вълшебен.
Искам да съм капките от душа,
да те галя с топлата си шепа.
И гласа ти кадифен да слушам,
сгушен в ласката ти мека.
Искам да съм капчица роса
вместо кръв във твойте вени.
И заплетен в твоята коса -
малък свят да си за мене.
© Мимо Николов Все права защищены