На един есемес разстояние,
любовта се таи в капка време.
Като демон с добро възпитание,
зачегъртан от сложна дилема:
да заключи с душата си тялото,
а страстта с девет бала да плиска
заплашително, хищно и яростно,
впита в поглед мъчително близко...
Или в шепа да смачка комплексите,
самодивски разплетена, боса
да разбули най-старата енигма,
с дъх стените ù да размагьоса...
На един есемес... Разстояние.
Миг безвремие спи. В капка време.
Две скачени любовни дихания
в прокълнати с далечност вселени.
© Гергана Иванова Все права защищены
Миг безвремие спи. В капка време.
Две скачени любовни дихания
в прокълнати с далечност вселени."
СУПЕР!