/биологичен експеримент/
Дойде при мен уверена и плаха -
диплоиден, спирален хромозом.
Обърка ме, пренаредих се -
в миг - ах, с тази липса на озон!
Нямаше ни тежки бури,
нямаше ни гръм един дори -
ех, мила, какво сега се чудим,
като дори от болка вече не боли?
Поглеждам бавно, тихо, плавно
физическите ти добри черти,
химически ще следвам, явно
животът пещен да се разгори.
Огледален образ - симетричен,
появяваш се пред мен - в анфас,
приличам ли, не ти приличам -
изброява мисли твоя нежен глас.
Да те грабна нощно, скрито
пъклен план зове, зове,
но градина от тръстики
нима съдба доволно ще счете?
В реакция двумерна те желая -
ще бъда положителен, анод,
и нека в изомер те припозная,
и нека после небето ни е свод.
© Ив Все права защищены
Не, никак не бива да се губи време! НЕК не спи!!!!