Карма
Защо децата плащат греховете
на своите родители ? Дали
далечен прицел е това - разчетът
на кармата - по-силно да боли?
Ако прадед съдружник е завлякъл,
по теб ще удря точен рикошет -
успех, признание да не дочакаш.
И ако ли е бил със нрав проклет -
сърцето женско завладял, да бяга,
оставяйки сълзи, горчивина,
той, без да знай, връз тебе дълг е слагал -
услада да не вкусиш с ни една.
Не изтърпял, на чужда да посегнеш.
И победител кой е? Пак грехът.
Или устискваш. Ала участ тегне,
изчезват блянът, радостта, смехът
и нервите поддават. Във аларма
пред психиатър изповед редиш.
Какво да правиш - неговата карма
е да помага ти да издържиш.
© Владимир Костов Все права защищены