Възпалени очи, зеници мътни, но с треска.
Зачервено лице, глас хриптящ сред шумна мъгла.
Крачка първа в живота, пияна, нелепа гротеска.
Тържество на знанието, събрано в луксозна кола.
Състезание с гарги - коя днес грачи по-силно ?
Коя се е барнала с катранено черни пера ?
Чия перушина лети и се мята по-стилно ?
Коя ще клъвне на баница мека среда...
Не са виновни гаргите, тях с козунаци от малки ги хранят,
и ги учат първи да бъдат, орли сред ята от врабци.
Тщеславие светско, птичи мозък и детство във рая,
дарове скъпи от множество слепи предци.
© Александър Митков Все права защищены