„И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека, и я заведе при човека.
А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече жена, защото от мъжа беше взета.
Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си, и те ще бъдат една плът.”
Библията: Битие, глава 2, стихове 22, 23 и 24
Ухание на нежност и живот –
красива истинска картина.
Във нея вдъхна своя благослов
Творец Единствен, ненадминат.
А днес във прашните платна,
безбройни четчици сърфират.
Размити цветовете в съня
безмилостно детето ампутират.
Внушените илюзии отвличат
с вълшебен глас невинните души.
Те, Истината мигновено преобличат
извайват образи в размазани бои.
В красивата картина на Твореца
без свян, брутално впи се гнусота.
Днес принца всъщност е принцеса
а времето скандира „свобода”.
Да бъдем толерантни и беззвучни.
Да бъдем безсловесни и добри.
Да бъдем слепи до бездушност,
площад за сипкави лъжи!
Днес вярвам, че небето още чака
уплашената, скитаща в безпътица душа,
и че ще се върне първообраза на брака
в съюз свещен – съюз на мъж с жена.
Ухание на нежност и живот –
красива истинска картина.
Във нея вдъхна своя благослов
Творец Единствен, ненадминат.
© Мария Все права защищены