Върху маса с лилàва покривка
със нарочно разхвърлен ескиз,
виждам ваза с изящна извивка
от известен китайски сервиз.
На платното това се показва
в тази картина от златна ръка
и очите ми тя ги наказва,
като гледам отблизо така.
Тя е толкова красна и ценна
със нахвърлен ескиз на платно,
че изглежда дори и безценна
със едно многоцветно петно.
© Никола Апостолов Все права защищены
Честита да ти е Новата 2014 година!Бъди здрава, весела и щастлива!
Нови поетични успехи!