28 мар. 2014 г., 13:03  

Карък (Двуяйчни близнаци) 

  Поэзия » Юмористическая
430 0 1

*Само за хора, които търсят отмора! :)

 

Ей, карък съм днеска!                               Късметът ми липсва,

'Ич не ми върви.                                        реката ме носи,  

К'вото 'фана ше оплескам,                       със сажди посипан

важен ден, ама не би.                               във ден със въпроси.

Белеза́л съм си аз нещо,                          Контрастът намерих

че във ден значим,                                    във ден звездоносен,

баш тогава моите плещи                          с задушените плеври

със товар ше окачим.                                дишам гръм буреносен.

 

Вчера при една кокона                              Цвете, невен, неподправено

две бумаги носим,                                      моите нужди не сгрява

а онъ'ъ на балкона                                     на терасата се забравило

дрънка - кво си, еди що си.                        споделя и озарява.

 

-Айде, моме, 'лазай вътре,                        -От света отдели се,

важна си, да има мир.                                притежаваш спокойствие.
Тя по градски ми се тътри...                       Изтънчено с примеси

"Ше я ладим със пешкир."                          ще дариш удоволствие.

Много здраво се изпъква,                          Дъбово бюро краси

седа зад едно бюро,                                  и придава му свежест.

'зискано у но́са бърка,                                в невинни тичинки-пчели.

ех, това село́, село́.                                    Ах, природната прелест!

 

Работа свършиме,                                      С доволство от цвете

'сичко уредих,                                              попълних си мислите,

ама време не губиме,                                 вий, мигове, спрете
със пешкир я оладих.                                  в душата на пристите.

Кресък след кресък                                     Оглушени са къщите,

стигнаме на връ'ъ,                                       ароматът божествен,

цели у песък                                                 на двора сме същите

на двора със тъ'ъ.                                        в двора несретен. 

 

© Георги Бъчваров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??