Изсякохме горите, а което
пропуснахме – пожарът го помете.
Отровихме реките. Ветровете
разнасят пепел, дим, или и двете.
Ти мислиш, че това е катаклизъм?
Ще ти разкрия по-дълбока драма.
Природата е болна, но е жива.
Човещината, Друже мой, я няма!
© Яким Дянков Все права защищены