Катедрала и галош
„По-добре да остаряваш като катедрала,
отколкото като галош.”
народна мъдрост
Словесна битка се е разгоряла
между галошът стар и катедрала!
„Ние сме постройки – величави,
не може гледката да се забрави!
На човек мечтата не престава,
гордо като нас да остарява...!
За вас – износените, колко малко
пълноценен е животецът ви... Жалко!”
„Може службата да ни е кратка,
но, честно да ти кажа, е загадка,
позволявайки на лицемерите
да ти оскверняват гнусно дверите,
как после ги даряваш със утеха?
Нима достойнството не ти отнеха?
А нас, галошите, съдба е, знаеш...
На мъдреца в стъпките ще ни познаеш!
И нищо, че от старост ни препиква...
След време, ще сме експонат – реликва!!!
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены