14 июл. 2012 г., 11:36

Като нокът 

  Поэзия
506 0 2

През сълзи криво се усмихвам пак

и влакове изскърцват раболепно...

 

С обувки леко бавно стъпвам в мрак.

И глупава уплаха в мен просветва...

И паля мигом в страх цигара - цяр -

и тихо я изпушвам в тишината...

Очите пазят своя жар. От здрач

и вопли от съня ми ме налазват...

С лъжовно плавен, малко рязък такт

в мен воплите изплакват с прах мечтите...

 

... и вият релси с тънък вълчи глас,

А ти си остър нокът... и ме впиваш...

© Уморена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви сърдечно за коментара!
  • И аз запалих си цигара,... в тишината...
    Харесах! Съпреживях!
Предложения
: ??:??