Здравей, Небе!
Здравей, изгряващ ден!
Какво ми носите,
не знам,
не питам.
Пoсрещам ви
с надежда и копнеж.
И с тръпката,
че мога да обичам.
И мога
да дарявам красота;
в най-малката тревичка
да откривам
живот и смисъл,
и една съдба...
И мога като нея
да съм жива.
© Елица Ангелова Все права защищены
Изненадана съм, че Мисана се е върнал години назад, за да чете старите ми творби.
Благодаря, Младене, за проникновеното тълкуване на финала.
На всички пожелавам вдъхновени и успешни януарски дни!
Сърдечен поздрав!