Обичам те като морето –
любов на приливи и отливи.
Два кораба са впили във сърцето ми
ресници – тежки плавни котви.
Обичам те като реката –
устремена, бавна, бърза.
Две лодки преобръщат водопади,
с въжета въздух ли са свързани.
Обичам те като водата –
без вкус, без мирис и безцветна!
…………………………………….
(Тук няма думи, само да те светна.)