И този край съвсем ще преживея -
предишният до смърт не ме отнесе.
Отнесе вяра, свои... И идея,
че сам ли си – животът става тесен.
Не става. И не свършва. Не започваш
да пълниш с нова кръв сърце на старо.
Расте се само в подходяща почва.
Не се минава метър сред шамари.
И като казах метър – ръстът всъщност
със белези сърдечни пó се мери.
След този край най-после съм си къща
и дъх за оцелелите ми вери.
Не почвам. Продължавам (общо взето).
И този край е метър зад гърба ми.
Кръвта си само вземам – за сърцето.
И верните си цъфнали налъми.
© Дарина Дечева Все права защищены