На лов, отново с ризница изляна,
излизам бавно в тъмнина,
подобна на прекрасната Диана,
причакваща деня.
Защото днешните трофеи
ще бъдат златните очи,
които слънцето създаде
и нощта благослови.
Замръзнали, ще ги поставя
в косите си - най-ценен дар,
където всеки ще се възхищава
на новият изваян кехлибар.
© Роксана Медичи Все права защищены