С иглички успокоение затиснат,
паяжини плета от мечти,
безумно, нечовешки потиснат,
горестно чувство в мене крещи:
Разказ искам да напиша
за мистичен розов кит,
всеки тихо ще чете, въздиша,
разказът ще се превърне в мит.
Китът ще плува
през морската шир,
всички ще му се любуват
и ще го кичат с чемшир.
Източнокорейски зайци
песни ще му пеят,
инфантилни зелени кокошки
ще скачат и ще се смеят...
Веднъж да изляза от тука,
от тая стая с бели стени,
ще изуча всяка наука,
ще бродя в далечни страни.
© ShamelessDreams Все права защищены