От морето слънцето изплува
и към небосвода се въздигна !
И побърза да ни развълнува ,
като дружелюбно ни намигна !
Сетне отвисоко вторачѝ се
в прелестите земни , пищни , китни
и с очѝ - по детски ненаситни ,
от съпреживяното опѝ се !
Слънцето с небето разделѝ се
и залезе някак тъжновàто ...
Мило слънце , утре пак родѝ се
и дарѝ ни нова глътка лято !!!
© Стоян Минев Все права защищены