31 дек. 2006 г., 19:09
КЛАДАТА НА САМОТАТА Не искам пак да съм сама. Тя - самотата - ме разяжда. Огромна стая.Тишина. И една страхотна жажда измъчва тялото. Цяло то е изпълнено със Нея. Пресъхвам. И горя. И само да пийна повече - не смея. Защото ще експлоадирам и малки късчета от мене ще почнат бавно да умират и тихичко да ми се смеят. А след това - насмяти вече изсъхнали и ожаднели, се сливат във жена-момиче със устни мъртво побелели. Изпита. Бледа в тишината горя, разядена от нея. От Самотата. Да, самата аз съм клада нейна. И не смея да заспивам да не изгоря напълно. Самотата ме съсипва и може би ще ме погълне. Тогава ще възпламеня от само себе си жаравата, която с бавното си тлеене, ще събуди в мене кладата. Една искра ще трябва само да пламна, изгоря изцяло. И в този час ще дойдеш ти, но аз ще бъда мъртво тяло. Ще почнеш бавно да събираш частиците по пода пръснати. Във мене дълго ще се взираш. И тогава ще възкръсна. Зная, че ти ще ме потърсиш но мене няма да ме има. Защото в твоите мечти идва вече нова зима. А някъде на този свят ще плаче друг за мене там, където няма самота, а само лято - вечен плам. И няма аз да съм сама на този свят, изпълнен с мъка. Как искам да забравя всичко, да няма никога разлъка, която да измъчва тялото. Да не пресъхвам и да бъда жадна. А окрилена с обич цялата, да се превърна в ангел. И никога да няма Клада, от самота възпламенена, да съм твоя, да не страдам и само ти да си до мене. Прости. Изпепелена цяла съм. И пак сама. И пак съм жадна. Събудих се - кошмарен сън сънувах, че горя на клада..
Следующее из категории
Следующее автора