Предложиха ми да живея във кафез
с монитор, кабелна и телефонни жици.
Усмихнати повтаряха ми "Само влез
и цял живот ще гледаш полета на птици"
Щастлив ще бъдеш в синьото небе.
В екранът трепкащ ще са твоите надежди.
Реалност виртуална в мрачното мазе
Навсякъде сред паяци и лепкавите прежди.
Ще имаш и жени, прекрасни и добри.
Фалшиви холограми, а отдолу тъпи лелки.
Едно живуркане с несбъднати мечти.
Глави промити, с радост в мозъците зелки.
Видях се бройлерът оплешивял.
Готов за чуждата трапеза.
С перата си възглавници създал.
В съня ми няма го кафеза.
Не искам клетка, аз съм си орел.
Единственият начин да живея с цел.
© Гедеон Все права защищены
Обикновено този модел на "живуркане" не позволява сбъдване на мечти или цел в живота! Хареса ми много идеята, Гедеоне!