30 дек. 2009 г., 23:12

Клоунада в стил ретро 

  Поэзия » Другая
535 0 8


 

Как си, момичето ми, как си

на циганско лято под слънцето?

Къде тъй без грим и без маска

събираш подкови за Връбница?

 

Побързай, побързай, момиче!

Нямаш си принц за сезона!

Клоунът не е за обичане.

Клоунът просто е клоун.

 

Имаш ли топлици, имаш ли?

Още ли ризи простираш?

Как без любов тъй през зимата

с грошове за хляб и за бира?

 

Как си, момичето ми, как си?

Май тръгнах към тебе заникъде.

Но справям се, справям се някак си.

Проблемът е нищо и никакъв.

 

Все още съм някъде – има ме. –

Някак си още ме има.

Но тихо е, тихо е, зима е;

сдобих се с най-бялата зима.

 

Все още съм някъде – тука съм

и жив съм почти безобразно.

Гримирам сълзата и скуката.

Преливам от пусто във празно.

 

Как си, момичето ми, как си?

Вече дано си щастлива!

С тъга от усмихната маска

най-смешният шут си отива.

 

 

© Ради Стефанов Р Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??