Бях мъничко дете
и буквичките сричах.
„Книжките на Галя”
и до днес обичам.
Галя била немарливо дете
и не обичало книжки да чете.
Те в съня ѝ предали урок.
От тогава, тя направила скок.
Станала добра, подредена...
Стигна този урок и до мене.
Много книги вече съм чела.
Тази, обаче, като ценност съм взела.
Четях я на децата, а после - на внуци...
Тя всички тях на доброта научи.
© Маргарита Ангелова Все права защищены