Виж! Натежал е класът!
Ще има и жътва, и сити.
За път – за всякакъв път,
ще месят хляба жените.
Гладът – вечно в гладът,
всички причини са скрити.
Косачи отново, на път.
Пътят отново, на ситите.
Но не бой се – тя е земя!
Тя пази кода на житото.
И утре зелени чела
ще вдигнат новите
победители!
© Кольо Колев Все права защищены
Харесва ми!