5 дек. 2009 г., 09:05

Кое е Любовта 

  Поэзия » Любовная
798 0 1

Кое е любовта

 

Кое е любовта?

Сърце в аритмия, будилници.

Очи без зрение или през твоите видели

път от срещи и раздели,

съботи, недели, понеделници.

 

Кое е любовта?

Очакване, душа в агония, терзание.

Безсъние по топлото ти синьо, мамещо,

извивката на устните  приканващо,

отключили натрапчиво желание.

 

Кое е любовта?

Стенания. Откъртени издънни!

Докосване на пръсти, алчни, палещи,

откраднали  дъха ми, галещи,

проникващи, и властни, безпощадни.

 

Кое е любовта?

Преливане, забвение, безвремие!

Ухание на страст, на тиха нежност.

Секунда - ден, минута -  вечност.

След жаждата, удовлетворение.

 

Кое е любовта?

© Екатерина Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??