Кое е по-добре:
да си болен от нещо
или да си болен за нещо?
Медицината е толкова напред –
болест всякаква намира
за всеки новоизмислен лек!
Предлагам глобалически
да поразсъждаваме
И заедно да решаваме,
Въпроси тъпи и крайъгълни,
остри и многоъгълни,
Питагорови и криви
като на баир нива,
И с общи разсъждения
Обменяйки акъл и мнения,
Да стигнем философските съждения
с високи извисения
в пространство и безвремия
и неочаквани прозрения!
И моите въпроси скромни
и безсмислени на вид и глед
превърнем с ваша помощ
в дълбоко(с)мислени творения!
Какъв поет ще е поетът,
ако не е на всеки километър!
© П Антонова Все права защищены