Кога се радва емигрантът?
Когато купи си билет,
а после с куфар или с чанта
качи се в своя самолет.
Когато в цялата картина,
той вижда само своят дом.
Когато в бедната Родина,
богат се връща хвърчешком.
Но не богатства в портмонето
и не напълнени във сак.
Богатствата са му в сърцето,
че своите ще види пак.
Когато мисълта му каца
далеч преди да излети.
В ниско тарифен, втора класа,
но сбъднал своите мечти.
От свят брилянтен в свят реален.
От свят различен в свят красив.
От свят илюзия в сакрален.
От свят различен в свят щастлив.
© Валентин Йорданов Все права защищены
Когато купи си билет,
а после с куфар или с чанта
качи се в своя самолет.
Когато в цялата картина,
той вижда само своят дом."
Така е!
Поздрави, Валентин!