Когато….
Когато ми е топло на душата
не означава, че дошло е лято!
А по повеля мъдра на съдбата
аз чувствам зиме същото, когато:
дърво поне едно съм посадила,
дом свой поне един съм построила,
книга съм написала поне една! -
удовлетворение за дълги времена!
Е, свърших колко бе възможно...
Сега и сняг когато има- в моето сърце
е лято! С девиз “Не може да не може”
представям си... Как пак съм на море...
Плаж. гальовен бриз разхлажда жега!
Грак на чайките и мирис на море!
А вЕчерите са със много смях и нега!
Въздишки. Вричане под звездното небе!…
И още много щастие преживяно има!
Дано лято не е само в моето сърце!
Желая всекиму и в най- студена зима
Такова лятно удоволствие да е на лице!
Дори навън виелица да е, когато-
да му е лято, лято, на душата!!
15.12.2021
© Ирина Филипова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Беше посред зима, когато най-после разбрах, че вътре в мен има непобедимо лято »
Голям празник е появяването ти и в сайта и особено при мен, Влади! Благодаря, за хубавите думи и пожелания! Шансовете ми за тук не са особено големи, затова пък наскоро имах два поредни приза за проза....Ето, че се и похвалих, като на приятел!