В ранната зора тих глас ти шепне
и когато ти обръщаш лице най-сетне,
неговата усмивка озарява твоя ден
от човешка мъка и нещастие лишен...
Черешовият цвят е разцъфнал покрай вас,
а ти слушаш неговия ритмичен глас
и мечтаеш за бурното море
и за спокойното пухкаво синьо небе,
и как изпаднала в транс от любов
се наслаждаваш на съдбата си, твоя благослов!
На лицето ти сладка усмивка изгрява
и в сините му очи се отразява,
и така потънала в познатата, топла прегръдка,
ти запечатваш този миг с целувка...
© Калина Все права защищены