24 февр. 2007 г., 21:06

Когато не знаеш какво искаш 

  Поэзия
2046 0 2
Когато не знаеш какво искаш

Ако бях събрал за теб цялото си сърце
И ти бях подарил нежната пролет,
Само за да видя усмивката на твоето лице
И очите ти да изразят полет.
Това достатъчно любов ли е,
Когато не знаеш какво искаш?

Ако бях ти посветил книга с поезия
И множество стихове за моите чувства,
Ти дали щеше да я оцениш подобаващо,
Дали за теб имат смисъл тези изкуства?
Това достатъчно любов ли е,
Когато не можеш да се влюбиш?

Ако бях те нарисувал с красиви думи
И бях свалил небето в твоите крака,
А ти сама създаваш помежду ни,
Една загасваща и измислена лъжа.
Това достатъчно любов ли е,
Когато не можеш да я оцениш?

Ако не те бях срещнал преди толкова време
И не бях се влюбил безпаметно в теб,
Дали някога и ти би се влюбила в мене?
Дали изобщо щях да стана поет?
Това достатъчно любов ли е,
Когато не знаеш какво искаш?

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • благодаря Ви за коментарите
  • Направи всичко това за нея и накрая сам ще разбереш!
    Пожелавам ти щастие и твори...ВЪПРЕКИ всичко!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??