Когато се завърнеш,
може би ще бъде късно...
Ще намериш празен и самотен дом!
И само спомени за мигове предишни
ще сторят те за теб заслон...
Очите със сълзи ще се напълнят...
Ще усетиш болката от ляво за пореден път...
И може би... ще се разкаеш...
че не дойде, когато аз те виках,
когато на колене се молех
и от болка стенех до зори ...
Когато се завърнеш,
може би ще бъде късно...
Може би ще бъда в нечий дом,
на щастлива ще се правя и
лъжливо ще обичам друг! (но друг както тебе НИКОГА!)
И може би... ще се разкая...
че не дойдох, когато ти ме вика,
когато на колене се моли
и от болка стена до зори...
Когато се завърнеш,
може би ще бъде късно...
тъй както късно бе, когато се завърнах аз...
19.08.09 г.
© Поли Ангелова Все права защищены
Браво!