Когато ти
Когато някому
със нещо си полезен,
когато ясно имаш
своя малък дял,
когато от живота си
не си разглезен,
ти вече си уверен,
че по прав път си вървял.
Ти знаеш, че си скътан
в нечии зеници,
че имаш свое място
в нечие сърце.
Макар че са те мляли
много воденици
и незаслужено са плюли
в твоето лице.
В живота винаги
зли псета ще те лаят
и черни гарвани по теб
ще грачат и кълват,
но хората край тебе
истините знаят
и те от хули незаслужени
ще те спасят!
© Христо Славов Все права защищены