Прошепна ми го тихо "Лека нощ",
но аз едва ли ще заспя с мечтите.
Усещам любовта и чудната ѝ мощ.
Дъга ще търся сред звездите.
Не искам да ни раздели нощта.
Не искам да си пак далече.
На рамото ми ти сложи глава.
Не мога сам да бъда вече...
Заспивай... Късно е сега.
Денят и слънцето не чака.
Аз мога да обичам в самота.
Душата тъжна не заплака.
Ще дойда тихо във съня
Ще те целуна и прошепна
Обичам те!... И лека ще е тя.
Една звезда в небето трепна.
© Гедеон Все права защищены