Когато вярата прохожда -
най-много пада,
най-здраво стъпва
на Болката,
най-гладна е.
Най-жадно иска
да хвърли патериците-съмнения
и гипса-страх,
накриво да не стъпва
и радостта до дъно да изпие,
да се научи
да ходи по въжето-търпение...
Когато вярата прохожда -
най-дълго плаче,
най-лесно спъва я вината,
най-трудно става,
най-силно иска.
Когато вярата прохожда...
© Веселка Стойнева Все права защищены